Stämma och Sverigemöte i närtid

ja, det närmar sig med stormsteg för landets stämmor, så även våran i Västra Götaland. Vi har ju sedan årsskiftet 15/16 slagit samman länen, Skaraborg (som jag tillhör), Göteborg, norra Älvsborg, Södra Älvsborg samt Bohuslän till ett stort län som numera heter Moderaterna Västra Götaland.

Det har ju givetvis inneburit en del förändringar, både positiva och några kanske mindre ‘positiva’. Dock tror jag de mindre positiva löser sig när vi väl lärt oss hur ett så stort län fungersr. Vi sitter nog alla kvar i vissa gamla rutiner😉

själv har jag precis avslutat kvällen (01.00 typ😁) med att skriva och skicka in motion nr två från oss moderatkvinnor i Västra Götaland (MQ-VG). Hoppas de faller stämman i smaken… Vi tycker givetvis själva att de är helt lysande.

jag gillar stämmotiden när det gäller att ‘tänka till’ ett extra varv, vad vill jag/vi utveckla/driva den närmadte tiden? T e x

det jag är mindre förtjust i är att det närmar sig också nomineringstider… Det gör vissa människor, osvsett parti som hyenor! Det fjäskas för ‘rätt’ människor, och skickar dolkar i ryggen på potentiella motståndare… Det är riktigt illa måste jag säga, och inte verkar det bli bättre med åren!

Skärpning Ni som sysslar med detta!

nej, vi ska hjälpa varandra, och samtidigt fråga oss;

vad kan jag göra för moderaterna?

Inte

vad kan moderaterna göra för mig?

sedan kanske det bör införas någon maxgräns på hur många mandatperioner i rad en riksdagsman/kvinna ska få sitta? Jag personligen har inga som helst ambitioner för riksdagen. Har aldrig valt att kandidera dit…

men jag tror inte det ska sitta samma människor i 16-20 år… Det behövs nya tankar och idéer. Jag kan nog tycka att tre mandatperioder (12 år) skulle vara max…

 

mer om detta vid ngt annat tillfälle

nu behöver jag sova

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *