Katastrofregeringen gör det igen…

vissa förslag som sittande regering kommer med är mer huvudstupa knasiga än andra… Detta är ett av dem!
Nu tycker regeringen att arbetsgivaren ska stå för 25% av sjukersättningen efter 90 dagars sjukskrivning.
Hur tror de att en små eller medelstor företagare kommer våga anställa någon som har en sjukdomshistorik? Tänk dig att du har blivit behandlad för cancer, Det tar 5 år efter färdigbehandlad person blir friskskriven. Vem skulle våga anställa den personen, som bevisligen just nu är frisk, men som kanske har 2-3 år kvar innan friskskrivningen kommer på papperet! Och vem säger att cancern inte kan komma tillbaka efter 6 år? Kanske i annan form…
Vem kommer våga anställa kvinnor som ej fött barn, men med stor sannolikhet vill bilda familj? Komplikationer vid förlossningsr är tyvärr inte ovanligt…

Eller som jag, som fick besked om att jag har en obotlig sjukdom för ett x-antal årsedan… Det har gett mig många besök och övernattningar på sjukhuset och olika rehabhem. Jag kan inte jobba 100% längre, jag som älskar att jobba och jobbade betydligt mer än 100% förr. Ibland orkar jag inte lyssna på kroppen och blir förbannad och tänker ‘ jag ska nog visa dig vem som bestämmer!!’ Det resulterar alltid i att jag blir helt sängliggandes och ännu mer förbannad, både på min ‘skitkropp’ som jag tycker sviker mig, och på mig själv som aldrig lär mig.
För oss som hamnar i detta att inte kunna jobba är det ett hårt slag. Du missar sååå mycket! Jobba är kul! Du får ett egenvärde som är oersättligt, du får vänner och du mår bra av att jobba, OM du inte, som jag, är sjuk…

Ska då regeringen göra att vi som vill jobba, men inte kan jobba 100% ska straffas ut helt? För vem skulle våga anställa mig? Det enda jag vet, det är att jag bara blir sämre, frågan är bara hur snabbt det går… Jag vet att jag kommer dö i förtid, ännu tidigare om jag inte drar ner på tempot… Vem skulle våga anställa mig? Ingen. Det skulle inte jag heller våga om jag var företagare. Jag skulle se mig som ett vandrande förlustprojekt, vilket jag är enl sittande regering.

Är det inte (S) som så vackert talar om att minska klyftorna? Att minska klasskillnaden?
Att moderaterna är de friska och rikas parti?

Tillåt mig skratta… Det finns ingen regering som får mig att känna mig så lite betydelsefull och så oviktig som denna regering. De har just dragit undan mattan för oss som är ohjälpligt sjuka… Jag opererade även bort en tumör för drygt 5 årsedan, så där sjönk mitt värde som människa på arbetsmarknaden ännu mer…

Jag frågar mig faktiskt, hur tänkte de nu? Tänker de överhuvudtaget?

Hoppas tiden till 2018 går fort så vi blir av med dessa vandrande katastrofer!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *